سبک و شیوه لباس

اسلام، امروزی شدن و نوگرایی در سبک و شیوه لباس پوشیدن را ضمن رعایت پوشش شرعی و پرهیز از افراط و اسراف قبول دارد. آنچه اسلام با آن مخالف است، پشت پا زدن به ارزش ها، رعایت نکردن عفت و اخلاق اسلامی و همانندسازی با بیگانگان است. همچنین اگر پدیده های انحرافی در قالب مد به جوانان ارایه شود و میل فطری نوگرایی و نیاز به امروزی شدن به انحرافات سوق یابد، اسلام با آن مخالف است. اسلام با نوگرایی که همسو با ارزش ها بوده و اصول و مبانی اعتقادی را محفوظ بدارد هیچ گاه مخالف نیست.

jn

 لباس زیبا ، باعث تقرب به خداست ، امام صادق (ع) فرمود: خود را با لباس زیبا کنید زیرا خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد. وقتی انسان احساس کند خدا او را دوست دارد تاثیر مثبتی بر شخصیت او می گذارد. یکی از عوامل نشاط و شادابی روانی ، پوشیدن لباس تمیز است، حضرت علی (ع) فرمود : لباس تمیز ، غم و ناراحتی را برطرف می کند و برای نماز یک نوع پاکیزگی است . (همان) لباس تمیز باعث ذلت و خواری دشمنان می شود و انسان را در مقابل آنان سربلند نگاه می دارد ، همان طور که امام صادق (ع) فرمود: لباس پاکیزه دشمن را ذلیل می نماید . (همان) لباس مناسب، انسان را در میان مردم عزیز می دارد، حضرت علی (ع) فرمود :به راستی نیکوترین لباس آن لباسی است که تو را با مردم همسان سازد و موجب آسایش تو در میان مردان شود و زبان های آنان را از بدگویی تو باز دارد. (غررالحکم)

لباس انسان ، باید معرف جنس او نیز باشد . برای همین باید بین لباس مردان و لباس زنان تفاوت وجود داشته باشد و هر کدام لباس مخصوص خود را بپوشند . پیامبر گرامی اسلام (ص) مردانی را که لباس زنان و زنانی را که لباس مردان را می پوشند، از رحمت خدا به دور می خواند. لباس نباید غیر متعارف و به اصطلاح لباس شهرت باشد. گاهی انسان بر اساس خودخواهی و تکبر لباسی را انتخاب می کند که نظیرش در هیچ کس نبوده باشد .امام صادق (ع) فرمود: برای انسان از نشانه های خفت و خواری همین بس که لباسی بپوشد که به آن مشهور شود.لباس شهرت ، نشانه شخصیت خودخواه و متکبر است. از سیره و زندگی پیامبر گرامی اسلام (ص) و سایر پیشوایان دینی چنین استنباط می شود که آنها با تجمل پرستی سخت مخالف بودند و از آنچه نشانه خودخواهی و تکبر داشت ، بر حذر بودند . استفاده از رنگ های شاد در لباس ، اثرات غیر مستقیمی در افزایش حرکت و فعالیت و پیشرفت کار افراد دارد و در سلامت روانی و شخصیتی افراد موثر خواهد بود . انسانی که از رنگ های روشن و شاد در لباس استفاده می کند ، از آرامش روانی بیشتر برخوردار است . پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمود : لباس سفید رنگ بپوشید که سبب آرامش و پاکیزگی شماست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *